Pizzaiolo project (statushouders)

Vanuit ons netwerk van ondernemers kregen we steeds vaker geluiden over het niet kunnen vinden van gekwalificeerd personeel. Met name in de horeca is het lastiger om personeel te vinden die het vakmanschap in de keuken goed weet te beheersen. De vraag naar geschikt horecapersoneel blijft aanwezig. Vooral gespecialiseerd personeel is erg gewild.
 
Van specifiek de Italiaanse horeca kregen
wij regelmatig verzoeken voor (ervaren)
pizzabakkers. Op basis hiervan zijn we begin 2016 gestart met het ontwikkelen van
scholings en toeleiding traject tot pizzabakker.
 
Tot groot succes, we hebben in de afgelopen periode meer dan 40 pizzabakkers opgeleid en geplaatst. Dit project is het 5e traject wat wij organiseren.
 
Inmiddels is de opleiding tot pizzabakker landelijk erkend door het SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Deelnemers die met goed gevolg het scholingstraject doorlopen, ontvangen aan het eind een landelijk erkend diploma ‘Pizzabakker’. Daarnaast behalen de deelnemers ook de HACCP (hygiëne certificaat)
 
Specifiek voor statushouders en nieuwkomers zijn we op 3 februari een aangepast scholingstraject gaan aanbieden, waarbij de deelnemers zowel theoretisch als praktisch worden opgeleid. Ook hebben we extra aandacht voor het verwerven van vaktaal en gaan de deelnemers ook stage lopen bij de Italiaanse horeca. Het hele traject neemt 3 maanden in beslag en streven wij naar een baangarantie.
 
Nieuwsgierig naar het scholingstraject en de media aandacht voor deze opleiding?
Neem een kijkje op italiaanshoreca.nl en bekijk het filmpje over onze opleiding tot pizzabakker via deze link.