DOK030 en Supersupporter voor Ondernemer

In september 2019 is in opdracht van de gemeente Utrecht de pilot ‘Supersupporters voor Ondernemers' van start gegaan. Het doel van het project is kleine en zelfstandige ondernemers op innovatieve manier te bereiken en (preventief) te informeren over hulp bij schulden en financiële problemen. Een groep studenten Sociaal-Juridische Dienstverlening van de HU gaat daarvoor de wijk Overvecht in om ondernemers te bereiken.Daarnaast wordt er ook praktische ondersteuning en begeleiding geboden vanuit DOK030.

DOK030 werkt in dit project samen met Academie van de Stad en vervult de rol van expert op het gebied van hulp, advies en administratieve ondersteuning bij de financiële problematiek die de studenten tegenkomen. Wanneer de studenten schuldenproblematiek bij ondernemers signaleren, worden de ondernemers doorverwezen naar DOK030, zodat ze snel en gedegen geholpen kunnen worden. Daarnaast worden de studenten Sociaal-Juridische Dienstverlening geïnformeerd door DOK030 over de theorie achter schulden, het schuldhulptraject en het omgaan met ondernemers in de praktijk. 

Academie van de Stad is begeleidt de studenten door o.a. het houden van wekelijkse intervisies en het bewaken van de voortgang. Ook zorgen ze voor de groei en ontwikkeling van het project in samenwerking met verschillende partners. 

Door de samenwerking tussen expert DOK030 en procescoördinator Academie van de Stad, zullen ondernemers sneller de juiste hulp krijgen en zijn we weer een stap dichterbij een schulden(zorg)vrij Utrecht met nog sterkere ondernemers."

Klik hier voor alle nieuwsberichten