Pizzabakker opleiding

baked-pizza-on-pizza-peel-in-oven-905847
WIL JIJ HET VAK VAN AMBACHTELIJKE PIZZABAKKER LEREN EN OOK EEN HACCP CERTIFICAAT KRIJGEN EN EEN VOORUITZICHT OP EEN BAAN?

GEEF JE NU OP VIA HET FORMULIER ONDERAAN DE PAGINA


Deze pizza opleiding met diploma, haccp certificaat en uitzicht op een  baan is ontwikkeld op verzoek van de Italiaanse horeca. Het project is opgebouwd uit theoretische en praktische modules. Gedurende het hele traject wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de deelnemers. Na het doorlopen van het gehele traject is er voldoende kennis en vaardigheid opgedaan om direct als pizzaiolo aan de slag te kunnen. De opleiding wordt afgesloten met een theoretische en praktische landelijke examen van het SVH, Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Het behalen van het examen geeft recht op het unieke landelijk erkende diploma tot pizzabakker. De enige in Nederland.

Inhoud traject

Het traject ziet er als volgt uit:

 • Aanmelding
 • Intake
 • Introductie op het vak van pizzabakker, inclusief kennismaking met de praktijk
 • Basistheorie horeca (inclusief certificaat HACCP)
 • Verdieping theorie horeca
 • Werken en leren
 • Praktijkstage
 • Certificering
 • Coaching na aanstelling

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Nadat je bent toegelaten, krijg je eerst een introductie op het vak van pizzaiolo. Daar hoort uiteraard een ‘kijkje in de keuken’ van een ervaren pizzaiolo bij.
Daarna word je klaargestoomd voor het certificaat HACCP. Hiervoor krijg je een korte cursus. Nadat je je certificaat hebt behaald, volgt er een verdiepende cursus horecatheorie. Wat je hebt geleerd ga je in de praktijk brengen gedurende een werk- en leertraject. Vanzelfsprekend word je daarbij goed begeleid en gecoacht.
Ben je er klaar voor? Dan kun je ‘op stage!’ De stage is het laatste onderdeel van het traject. Als je dit hebt afgerond, ben je nog geen volleerd pizzaiolo, maar dat word je in de praktijk.

Na alle voorbereiding krijg je een proefexamen om je goed voor te bereiden op het SVH examen. Het examen bestaat uit een theoretische en praktische deel. Als je je het examen hebt gehaald, dan ontvang je het landelijk erkende diploma Pizzabakker. 

Afsluiting met arbeidscontract:
Gedurende de praktijkdeel, zijn we al bezig om je te introduceren bij een of meerdere Italiaanse horecabedrijven die vacatures hebben.. Gelet op de vele openstaande vacatures, zal het geen probleem worden om je met diploma aan een betaalde baan te helpen.
Gedurende het traject blijven we je uiteraard begeleiden en coachen totdat je je draai gevonden hebt. Indien nodig en gewenst kunnen we je ook na je aanstelling blijven begeleiden.
Het hele traject duurt 3 maanden. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie en van de opdrachtgever.

Startdata

De opleiding duurt drie maanden en bestaat uit vier modules die worden afgesloten met examens. De eerste twee maanden werk je zelfstandig aan het online lesmateriaal en neem je ook deel aan de klassikale lessen op locatie. Ook doe je werkervaring op in een simulatie datacenter. Vanaf de tweede week loop je één dag in de week stage om daarna in de derde maand fulltime stage te lopen om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt je een DDA-certificaat. Het certificaat wordt verleend door de Dutch Data Center Association (DDA), de branchevereniging voor datacenters in Nederland en bewijst dat je gekwalificeerd bent voor een starterspositie in de datacenterbranche

Eisen

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je hebt de Nederlandse of een andere Europese nationaliteit
 • Je hebt voor 2022 geen STAP budget ontvangen
 • Je ontvangt geen AOW uitkering
 • Motivatie en gedrevenheid
 • Doorzettingsvermogen en willen investeren in de eigen toekomst
 • Bereid om te reizen naar de opleidingslocatie (Utrecht of Amersfoort)
Wat moet je doen?

Meld je aan voor de opleiding door je gegevens hieronder in te vullen. Na ontvangst nemen we contact met je op. Heb je nog vragen of zijn er nog dingen onduidelijk stuur dan een mail naar info@dok030.nl